Surinaamse Atletiek Bond
Affiliated to : IAAF, CONSUDATLE, CACAC, SOC

Geslaagde Cross country loop en jaarafsluiting SAB

DSC06114De Surinaamse Atletiek Bond heeft het kalenderjaar 2015 met succes afgesloten op zaterdag 19 december. Een cross country loop op het Jan Starke Opleidings Centrum is de activiteit waarmee de SAB dit deed. Ruim 90 atleten verdeelt over de categorieën u-8 , u-10, u-12, u-15, u-18, u-20/senioren hebben een afwisselend parcour afgelegd. De u-8 en u-10 en u-12 die respectievelijk 800m, 1000m en 1250m hebben afgelegd hadden enkele obstakels op de route die al bestond uit het mulle baanzand. Het was niet voor een ieder even gemakkelijk maar ze hebben allen doorgezet.

De u-15 heeft en u-18 categorie hebben een ander parcour afgelegd dan in eerste instantie was gepland. Zij hebben door het bos maar niet door de kreek gelopen en een kortere route. Dit heeft het iets minder zwaar gemaakt maar wel met een mooie uitdaging door natuurlijke obstakels van boomstammen op de route. De u-20 en senioren hebben 7500m afgelegd door het open savanne gebied met een pittige zon, door de kreek en het bos waar zijn over boomstammen heen moesten. Het parcour hebben ze 3 maal afgelegd.

Het was echt een uitdaging die bij de finish een voldaan gevoel aan de atleten gaf. De strijd bij de u-20/senioren klasse ging tussen Simison van SNL en Gittens van KPS. Die hebben haast het hele parcour zij aan zij afgelegd. Simison was toch de betere in deze strijd van uithouding, flexibiliteit en kracht. De derde plaats was voor Baktawar van SNL.

DSC05986Bij de dames was het ook Toemere die voor SNL die de gouden plak behaalde. Diko pakte zilver voor profosoe.

De laatste activiteit van de SAB is mogelijk gemaakt met extra ondersteuning van het Nationaal Leger, SOC,CIC, SPSB en Fernandes.