Surinaamse Atletiek Bond
Affiliated to : IAAF, CONSUDATLE, CACAC, SOC

Grotere Surinaamse afvaardiging naar Guyana

De 2de race van de 13e South American 10Km Road Classic vindt in Guyana plaats en wel op zondag 8 november. Ook daar zijn de voorbereidingen in volle gang.

De Surinaamse Atletiek Bond heeft besloten om dit jaar een grotere afvaardiging naar Guyana te sturen. Die selectie zal plaatsvinden op basis van de uitslag van de race in Suriname. De delegatie zal bestaan uit 3 mannen en 3 vrouwen begeleid door een coach. Tijdens het Consudatle congres in China is beloofd een grotere participatie onderling ( Suriname/Guyana/Panama) aan deze triple.

Voor de eerste race in Suriname die op 31 oktober plaatsvindt, heeft Guyana toegezegd. Ook vanuit Martinique is er belangstelling. Het is nog niet zeker of Brazilië met een delegatie komt.

Het is al zeker dat de heer Claude Blackmore van Guyana aanwezig zal zijn als technical delegate van Consudatle

Interessante Prijzenpot
Omdat besloten is dit jaar een grotere afvaardiging te sturen naar Guyana is de prijzen pot iets aangepast. Als internationale wedstrijd staan de overall prijzen van de IAAF vast. In het algemeen klassement is voor zowel de mannen als de vrouwen 1000, 600 om 400 Amerikaanse dollar voor respectievelijk de 1ste , 2de en 3de plaats. De SAB heeft dit aangevuld met 200 en 100 USD voor de 4de en 5de plaats. Ook krijgt elke participerende atleet een medaille. Om onze atleten te stimuleren is er ook een aparte prijzenpot voor de Surinaamse Atleten in het Surinaams algemeen klassement. Hiervoor stelt de SAB ter beschikking 500, 300, 200, 100 en 50 USD voor respectievelijk de 1ste , 2de, 3de, 4de en 5de Surinamer bij de mannen en vrouwen Veder zal er een onderverdeling gemaakt worden in categorieën welke geldt voor het totaal deelnemersveld: junioren, senioren, 35+, 45+,55+ voor mannen en vrouwen alsook 65+ voor de mannen. Voor de 1ste t/m de 3de plaats zullen er trofeeën zijn. Elke atleet krijgt daarnaast een presentje.

De 10km start om 17:30 uur voor het Presidentieel paleis , richting Fort Zeelandia en dan linksaf richting Anton Dragtenweg tot iets voorbij de Bonistraat waar het keerpunt zal zijn en dan dezelfde route terug.

De inschrijvingen lokaal kunnen bij de Surinaamse atletiekbond op het email adres surinaamseatletiekbond@gmail.com en bij het Surinaamse Olympisch Comité tussen 09:00 – 14:00 uur tot uiterlijk 29 oktober. Het inschrijfgeld bedraagt 10 SRD. Voor meer informatie kan men terecht op de website; www.surinaamseatletiekbond.com.

Inschrijvingen kunnen nog t/m donderdag 29 oktober. En eventueel op het Onafhankelijkheidsplein op zaterdag 31 oktober tussen 12:00 – 14:00 uur