Surinaamse Atletiek Bond
Affiliated to : IAAF, CONSUDATLE, CACAC, SOC

Guyana winnaar 13e South American 10Km Road Classic Race

Cleveland Ford van Guyana won met groot machtsvertoon bij de mannen en ook Euleen Josiah Tanner van Guyana deed dat bij de vrouwen.
De aanwezigheid van de Secretaris generaal van Consudatle, Helio Gesta de Mello gaf de 13de editie van deze triple een extra bijzonderheid.

Klokslag 17:30 lostte Gesta de Mello het startschot waarna 81 atleten op weg gingen. Al kort na de start werd de kopgroep bij de mannen gevormd door Cleveland Ford (Guy), Cleveland Thomas ( Guy) en Rupert Green ( Jamaica). Na het keerpunt domineerden Ford en Green de race. Dit ging zo door dat tot bij de laatste kilometers Ford zich losrukte. Ook Tanner van Guyana was overduidelijk de sterkste bij de vrouwen.

Start 10K Road Race 2015 ParamariboDe winnaars in het algemeen klassement bij de mannen zijn:
Cleveland Ford (Guy), Rupert Green ( Jamaica),Cleveland Thomas ( GUY). Op respectievelijk de 4de en de 5de plaats eindigde Jonahan Baktawar ( SUR)en Symyson Xiverio (SUR). En daarmee de werden zij de eerste en tweede Surinaamse man. Als derde Surinaamse man kwam binnen Chomeni Pinas.

Bij de vrouwen in het algemeen klassement werd Euleen Josiah Tanner ( Guy) 1ste, Andrea Forster (Guy) 2de, Carolien Marlet 3de (Ned) , Ilsida Toemere 4de ( Sur)en Marije Rijpkema ( Ned) 5de .
De eerste drie vrouwen bij Suriname waren respectievelijk Toemere, Diko en
Ramawadhdoebe.

De eerste drie Surinaamse mannen ene vrouwen zullen Suriname vertegenwoordigen in Guyana het komen weeekend.

De SAB is zeer tevreden met de deelname in vergelijking tot vorige jaar. Dit jaar was er 1 uitvaller en 1 atleet die niet binnen de 75 minuten over de finish was, maar wel de finish heeft gehaald.

Direkteur Sportzaken, Voorzitter SAB, SG Consudatle (1)Bijzondere aanwezigheid
De heer Claude Blackmore die namens Consudatle ( de Zuid Amerikaanse Atletiek federatie)
aanwezig was als technical delegate, was zeer tevreden over de technische organisatie van de technische organisatie van de race. Hij zal officieel verslag moeten doen aan Consudatle.
Voor het eerst sinds deze race gehouden wordt was er vanuit het bestuur van Consdatle ook een vertegenwoordiger aanwezig. Dhr. Helio Gesta de Mello, secretaris generaal van Consudatle was ook aanwezig. Hij was bijzonder content met hoe alles is verlopen. Hij heeft ook de faciliteiten bezocht die door de SAB worden gebruikt om wedstrijden te organiseren. De voorzitter van de SAB, dhr Dennis, Mac Donald , heeft natuurlijk ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om hem het terrein te laten zie waar het atletiek centrum geprojecteerd staat. Tijdens de WK in China zijn goede gesprekken gevoerd. Gesta de Mello zegt er alles aan te zullen doen om de SAB te helpen deze droom van een eigen atletiek centrum te helpen verwezenlijken. Het was voor hem belangrijk om het terrein gezien te zien. Hij zei verder enorm genoten te hebben van het enthousiasme waarmee tijdens de 10Km gewerkt is om het tot een geslaagd evenement te maken.