Surinaamse Atletiek Bond
Affiliated to : IAAF, CONSUDATLE, CACAC, SOC

Prijzenpot South American Road Classic race

De voorbereidingen voor de 13e South American 10Km Road Classic Race Plaats die op zaterdag 31 Oktober plaatsvindt zijn in volle gang. Nationaal en internationaal zijn de uitnodigingen de deur uit. Ook dit jaar zal er vanuit Zuid Amerikaanse Federatie een technical delegate worden afgevaardigd om de race te beoordelen.
De Surinaamse Atletiek Bond heeft besloten om een interessante prijzenpot toe te kennen aan deze race. Vooral een stimulans voor onze Surinaamse atleten is gedacht. Deze internationale 10Km wordt al jaren gedomineerd door de Guyanese atleten die een sterke bezetting hebben op de 10Km wegwedstrijden.

Interessante Prijzenpot voor lokale atleten
Omdat het een internationale wedstrijd is, staan de overall prijzen van de IAAF vast. In het algemeen klassement is voor zowel de mannen als de vrouwen 1000, 600 om 400 Amerikaanse dollar voor respectievelijk de 1ste , 2de en 3de plaats.
De SAB heeft dit aangevuld met 200 en 100 USD voor de 4de en 5de plaats. Ook krijgt elke participerende atleet een medaille. Om onze atleten te stimuleren is er ook een aparte prijzenpot voor de Surinaamse Atleten in het Surinaams algemeen klassement.
Hiervoor stelt de SAB ter beschikking 500, 300, 200, 100 en 50 USD voor respectievelijk de 1ste , 2de, 3de, 4de en 5de Surinamer bij de mannen en vrouwen Veder zal er een onderverdeling gemaakt worden onder de Surinaamse atleten in de volgende categorieën junioren, senioren, 35+, 45+,55+ en 65+ voor mannen en vrouwen. Voor de 1ste t/m de 3de plaats per categorie zullen er trofeeën zijn. Elke atleet krijgt daarnaast een presentje.

De 10km start om 17:30 uur voor het Presidentieel paleis , richting Fort Zeelandia en dan linksaf richting Anton Dragtenweg tot enkele meters voorbij de Bonistraat waar het keerpunt zal zijn en dan dezelfde route terug. De inschrijvingen lokaal kunnen bij de Surinaamse atletiekbond op het email adres surinaamseatletiekbond@gmail.com en bij het Surinaamse Olympisch Comité tussen 09:00 – 14:00 uur tot uiterlijk 29 oktober. Voor meer informatie kan men terecht op de website; www.surinaamseatletiekbond.com.
Het inschrijfgeld bedraagt 10 SRD. -.