Surinaamse Atletiek Bond
Affiliated to : IAAF, CONSUDATLE, CACAC, SOC

Sport Gala 2017

Op woensdag 20 december 2017 hebben onze atleten geschitterd tijdens het sport gala van de Vereniging van Sport Journalisten in Suriname (VSJS) welke gehouden is in samenwerking met het Surinaams Olympisch Comité. Ook dit jaar weer heeft de pers de sportman en vrouw van het jaar gekozen en de beste mannelijke en vrouwelijke junior sporter van 2017.
Van de 4 ere plaatsen, zijn 3 ingenomen door atleten van de SAB. Als beste mannelijke Junior sporter werd gekozen Miguel Shepper van SNL. Tot beste vrouwelijke Junior sporter werd uitgeroepen Monifah Djoe van Marwina. Tot Sportvrouw 2017 werd gekroond Sunayna Wahi van Atletico. De keuze bij de mannen was heel moeilijk. De sportjournalisten hebben alles dat ze hadden naast elkaar gelegd. Uiteindelijk is de plaats op de internationale ranglijst de doorslag geweest. Miguel van Assen die door de SVJS eerder op de avond was uitgeroepen tot atleet van het jaar, miste daardoor nipt de ere titel van sportman van het jaar. De wielrenner Jair Tjon En Fa mocht met de award naar huis. Miguel van Assen werd toch extra bemoedigd door de presentatoren van de avond omdat het besluit een heel moeilijk besluit is geweest.

De overige atleten die waren voorgedragen door het bestuur van de SAB waren: Danny Vanan, Jelyza Pengel, Marciano Shepper, Enrico Djoe, Navaro Aboikonie en Alicia Grootfaam.

Het bestuur van de SAB feliciteert onze winnaars en allen die op de nominatie lijst waren. Niet te vergeten hun coaches en verenigingen. Wij hopen dat dit een stimulans mag zijn om door te gaan.

Wij zijn op de goede weg. Er moet nog veel gebeuren, maar het bestuur zit niet stil. In 2018 zullen we nog meer dan voorheen onze schouders gezamenlijk onder het werk moeten plaatsen.

Met dit mooi bericht wensen wij u allen fijne feestdagen en een gezond en sportief 2018!

Namens het bestuur