Surinaamse Atletiek Bond
Affiliated to : IAAF, CONSUDATLE, CACAC, SOC

van Assen Zuid Amerikaans kampioen hinkstapspringen

Miguel van Assen behaalde een gouden medaille op het onderdeel Hinkstapspringen tijdens de Zuid Amerikaanse kampioenschappen, die dit weekend in Paraguay zijn gehouden. Met een sprong van 16.94 m werd hij Zuid Amerikaans kampioen en daarmee verbeterde hij ook
het Surinaams record. Daar bovenop heeft hij zich, door het behalen van het Zuid Amerikaans kampioenschap, gekwalificeerd voor deelname aan de Wereldkampioenschappen atletiek die in augustus a.s. in London plaatsvinden.

De andere Surinaamse atleten hebben geen medailles gewonnen maar een deel heeft wel finale plaatsen behaald.
Op de 100m plaatste Jeffrey Vanan zich in de finale met een tijd van 10.39”. Ifrish Alberg haalde met een tijd van 10.52” net geen finale plaats bij de 100m. In de finale liep Vanan 10.42” en eindigde op de 6de plaats.
De 2de dag liep Sunayna Wahi 23.42”op de 200m en daarmee plaatste ze zich in de finale. De tijd zou een Personal Best en ook een nieuw Surinaams record zijn, maar door de sterke meewind van 2.8m/s kan de tijd niet aangemerkt worden als een PB en record.
In de finale liep Sunayna Wahi een tijd van 23.43 en eindigde daarmee op de 6de plaats. Vanan liep 21.35” op de 200m en daarmee plaatste hij zich niet voor de finale.
Alanterie Dornell die ook uitkwam op het onderdeel hinkstapspringen eindigde op de 6de plaats
met een afstand van 15.61m.