Surinaamse Atletiek Bond
Affiliated to : IAAF, CONSUDATLE, CACAC, SOC

WK Beijing 2015

Results Heat 3 PreliminairiesJeffrey Vanan heeft Suriname vertegenwoordigd op WK atletiek. Zijn selectie is tot stand gekomen op basis van het aantal punten in de IAAF Scoring tables gekoppeld aan zijn geleverde prestaties in het afgelopen competitiejaar.
Op 18 augustus vertrok de atleet Jeffrey Vanan onder begeleiding van zijn trainer dhr. Raymond Gilson naar de Volks Republiek China voor deelname aan de 15e IAAF Wereld Kampioenschappen. De reis verliep via Miami en West Palm Beach naar Beijing.
Hij was ingeschreven op het onderdeel 100m Sprint. Omdat hij de Qualficatienorm 10.16” niet gehaald had, nam hij deel aan de voorronde om zich te plaatsen voor de 1e Serie van de 100m. Hij was ingedeeld in serie 1 van de voorronde in baan 1. Hij eindigde in deze serie op de 1e plaats en kwalificeerde zich daardoor voor de hoofdwedstrijd. Er waren negen deelnemers in deze serie.

In de hoofdwedstrijd was hij ingedeeld in serie 3 in baan 5. In deze serie eindigde hij op de 6e plaats met een tijd van 10.57”. Helaas niet voldoende voor de Semi-finale. Er waren acht deelnemers in deze serie.

Atleteet Geslacht Onderdeel Resultaten
 Vanan, (Danny) Jeffrey  M  100M 10.55” (1e plaats; serie 3)
Preliminaries
10.57”
Series

Dit Kampioenschap was het debuut van Vanan op een WK en in de World Athletic Series van de IAAF. Vermeldenswaard is dat zijn prestaties de beste sprintprestaties zijn op een WK in de afgelopen 10 jaar en het is ook de eerste keer dat een Surinaamse sprinter zijn serie wint. Na de voorronde ging hij met de derde beste tijd over naar de hoofdwedstrijd waar de top atleten in de wereld aan bod kwamen.

Volgens coach Gilson waren voor Vanan zowel zijn deelname als zijn prestatie grote momenten in zijn jonge loopbaan en hij is blij daartoe de gelegenheid te hebben gehad. Ze markeren tevens de afsluiting van een redelijk bevredigend competitiejaar en de start van een nieuwe fase in zijn atletiektraining.

Gilson en Vanan keren op 25 augustus terug.

Aan Vanan wordt verder succes toegewenst.